Kalkoenborst

Als afwisseling van de vaker klaargemaakte kipfilet, gaan we deze keer voor een kalkoenborst. Lekker sappig en kruidig. Eventuele restjes zijn perfect voor tussen de boterham.

Wat hebben we nodig:
  • 2 tenen look, gepeld en fijngehakt
  • vers gehakte basilicum
  • peper
  • 2 kalkoenfilets
  • 60 ml olie
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml citroensap
  • 15 gr bruine suiker
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de look met de basilicum en de peper. 
  • Wrijf de kalkoenfilets in met de kruidenmix.
  • Meng de olie met de sojasaus, citroensap en de bruine suiker. 
  • Leg het gevogelte in een schaal en overgiet ze met de marinade. Draai het vlees nog eens om. 
  • Dek de schaal af met plastic folie en zet ze 4u weg in de koelkast.
  • Gooi de marinade weg.
  • Verwarm een grillpan.
  • Rooster de kalkoenborst aan beide zijden tot het vlees gaar is.
TIP:

Voeg een snuif kaneel toe aan de kruidenmix.
Maak ovengebakken aardappeltjes bij dit gerecht.

Reacties