Ovenschotel met vis
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr penne
- 2 visbouillonblokjes
- 1 broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
- 1 dikke wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 zalmfilet, zonder vel, in hapklare stukken gesneden
- 1 lottefilet, in hapklare stukken gesneden
- 160 ml (light)room
- 4 eetlepels vloeiende bloem
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
- 100 gr geraspte Emmenthaler (optioneel)
- Kook de penne beetgaar. Spoel ze af en laat ze uitlekken.
- Breng 2 liter water aan de kook met de bouillonblokjes.
- Kook de broccoliroosjes beetgaar en schep ze meteen in ijskoud water, om de groene kleur te behouden. Laat de broccoli dan goed uitlekken.
- Kook de brunoise van wortel gaar en schep ze uit de bouillon.
- Gaar de 2 soorten vis apart in dezelfde bouillon. Schep ze uit de bouillon.
- Maak de saus:
- Los de bloem op in de koude room. Klop goed zodat je geen klontertjes hebt.
- Doe 300 ml van de hete bouillon in een steelpan.
- Voeg de room met de bloem toe en klop goed tot een gebonden saus.
- Voeg de mosterd toe en kruid af met peper en zout.
- Leg de broccoli op de bodem van een ovenschotel.
- De penne komt op de broccoli en strooi daar de worteltjes over.
- Verdeel de vis over de schotel en overgiet met de saus.
- Als je dat graag hebt, kan je nog wat kaas over de saus strooien en de schotel nog even gratineren.
Doe een scheutje witte wijn in de saus.
Reacties