Ovenschotel met vis

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb het geluk dat ik op mijn werk mag koken voor mijn werkgever. Een welkome afwisseling tijdens de dag en altijd een uitdaging. Deze ovenschotel viel bijzonder in de smaak, alhoewel hij absoluut niet veel inspanning vergt.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr penne
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
  • 1 dikke wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 zalmfilet, zonder vel, in hapklare stukken gesneden
  • 1 lottefilet, in hapklare stukken gesneden
  • 160 ml (light)room
  • 4 eetlepels vloeiende bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout
  • 100 gr geraspte Emmenthaler (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de penne beetgaar. Spoel ze af en laat ze uitlekken.
  • Breng 2 liter water aan de kook met de bouillonblokjes.
  • Kook de broccoliroosjes beetgaar en schep ze meteen in ijskoud water, om de groene kleur te behouden. Laat de broccoli dan goed uitlekken.
  • Kook de brunoise van wortel gaar en schep ze uit de bouillon. 
  • Gaar de 2 soorten vis apart in dezelfde bouillon. Schep ze uit de bouillon.
  • Maak de saus:
  • Los de bloem op in de koude room. Klop goed zodat je geen klontertjes hebt.
  • Doe 300 ml van de hete bouillon in een steelpan.
  • Voeg de room met de bloem toe en klop goed tot een gebonden saus.
  • Voeg de mosterd toe en kruid af met peper en zout.
  • Leg de broccoli op de bodem van een ovenschotel.
  • De penne komt op de broccoli en strooi daar de worteltjes over.
  • Verdeel de vis over de schotel en overgiet met de saus.
  • Als je dat graag hebt, kan je nog wat kaas over de saus strooien en de schotel nog even gratineren.
TIP:

Doe een scheutje witte wijn in de saus.

Reacties