Aardbeitaart
Er zijn volop aardbeien te krijgen. Hier in het Meetjesland vind je een paar goede aardbeikwekers. Tijd om aardbeitaart te maken!
Wat hebben we nodig:
Garneer met verse muntblaadjes.
Uiteraard kan je ook zelf kruimeldeeg maken.
Wat hebben we nodig:
- 1 vel kruimeldeeg
- 125 gr kristalsuiker
- 35 gr maïzena
- 475 ml lichte room
- 5 eierdooiers
- 3 eetlepels boter
- 1 koffielepel vanille essence
- 1 kg verse aardbeien, gesneden
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en duw het deeg goed tegen de randjes aan.
- Leg bakpapier op het kruimeldeeg en giet het vol met bakparels of droge bonen.
- Bak de taart blind gedurende 15 min. Verwijder de bakparels en bak de taart nog 3 min.
- Meng de suiker met de maïzena in een steelpan.
- Klop de lichte room met de dooiers en voeg het mengsel geleidelijk aan toe aan de suiker in de steelpan. Breng het geheel aan de kook en blijf constant kloppen.
- Zet de pan van het vuur en roer de boter en vanille door de room. Dek af en laat minstens 4u afkoelen.
- Vul de taart met de pudding.
- Schik de aardbeischijfjes in een mooi patroon op de pudding.
- Serveer meteen.
Garneer met verse muntblaadjes.
Uiteraard kan je ook zelf kruimeldeeg maken.
Reacties