Aardbeitaart

Er zijn volop aardbeien te krijgen. Hier in het Meetjesland vind je een paar goede aardbeikwekers. Tijd om aardbeitaart te maken!

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 125 gr kristalsuiker
  • 35 gr maïzena
  • 475 ml lichte room
  • 5 eierdooiers
  • 3 eetlepels boter
  • 1 koffielepel vanille essence
  • 1 kg verse aardbeien, gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en duw het deeg goed tegen de randjes aan. 
  • Leg bakpapier op het kruimeldeeg en giet het vol met bakparels of droge bonen.
  • Bak de taart blind gedurende 15 min. Verwijder de bakparels en bak de taart nog 3 min.
  • Meng de suiker met de maïzena in een steelpan.
  • Klop de lichte room met de dooiers en voeg het mengsel geleidelijk aan toe aan de suiker in de steelpan. Breng het geheel aan de kook en blijf constant kloppen. 
  • Zet de pan van het vuur en roer de boter en vanille door de room. Dek af en laat minstens 4u afkoelen.
  • Vul de taart met de pudding. 
  • Schik de aardbeischijfjes in een mooi patroon op de pudding.
  • Serveer meteen. 
TIP:

Garneer met verse muntblaadjes.
Uiteraard kan je ook zelf kruimeldeeg maken.

Reacties