Tagliatelli met look/roomsaus

Of je er nu scampi's of kip bij eet, deze saus leent zich er uitermate voor. Laten we er deze keer scampi's bij serveren. Ik heb altijd een zak scampi's in de diepvriezer zitten, voor emergency dinners. Als je scampi's koopt die nog in hun schaal zitten maar waarbij wel al de darmkanalen verwijderd zijn, ben je al een heel eind verder.

Wat hebben we nodig:
  • tagliatelli
  • 350 gr scampi's, al dente gegaard in bouillon
  • 45 gr boter
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 120 ml room
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • verse basilicum, fijngesnipperd
  • snuifje gedroogde thijm
  • 30 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de tagliatelli al dente in ruim, gezouten water.
  • Smelt de vetstof in een grote pan.
  • Voeg de look toe en laat even meefruiten.
  • Giet de room in de pan en warm goed door, zonder aan de kook te brengen.
  • Zet de warmte een beetje lager en doe de scampi's bij de saus.
  • Kruid met peterselie, basilicum en thijm. 
  • Giet de pasta af en meng de tagliatelli door de saus.
  • Strooi de kaas over het gerecht, kruid af met peper en zout en hussel nog eens goed door elkaar.
  • Dien meteen op.
TIP:

Dit gerecht kan je moeilijk heropwarmen, omdat de scampi's anders taai zullen worden.
Je kan de scampi's ook even aanbakken in vetstof ipv ze te laten garen in bouillon.
Vervang de scampi's door blokjes gekookte (of gebakken) kipfilet.

Reacties