Ravioli met puree, prei en pancetta
Foto Cathy Van de Moortele |
Een niet zo alledaagse vulling voor ravioli, maar toch zeker het proberen waard. Serveer de ravioli's met een gebruinde botersaliesaus.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta van 150 gr eieren en 300 gr pastabloem (zie basisrecept Easy peasy pasta)
- 200 gr aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 100 gr pancetta plakjes, fijngesneden
- 200 gr prei, gewassen en zeer fijn gesneden
- peper en zout
- vers geraspte nootmuskaat
- 35 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eierdooier
- platte peterselie, fijn gesnipperd
- Kook de aardappelen gaar en duw ze door een pureeknijper of passe-vite.
- Bak het spek aan op medium warmte in een pan. Het spek mag niet krokant worden.
- Voeg de prei toe en laat die even mee garen. Kruid met peper en zout.
- Voeg prei en spek toe aan de aardappelen.
- Kruid met nootmuskaat.
- Voeg de kaas en de eierdooier toe en meng alles goed dooreen.
- Doe de gesnipperde peterselie bij de vulling.
- Laat de vulling afkoelen eer je de ravioli's vult.
Je kan deze ravioli's ook serveren met een dunne tomatensaus of met een roomsausje.
Ben je geen pastaliefhebber of zie je het niet zitten om zelf ravioli te maken? De vulling is ook heel lekker op zich. Serveer de puree met een gepocheerd eitje.
Reacties