Gyros van kip

Ik ben geen grote fan van varkensvlees of vetrandjes. Als het mogelijk is, vervang ik varkensvlees door kip of rundsvlees of vis. Deze kippengyros kunnen we wel smaken en de kinderen hebben het ook liever zo, dan met varkensvlees.

Wat hebben we nodig:
  • enkele eetlepels vleesmarinade (FLAMY)
  • 3 kipfilets, in dunne reepjes gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1/2 bakje champignons, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de marinade in een diepvrieszakje.
  • Doe de kip, ui, paprikareepjes en champignons bij het vlees.
  • Laat alles 30 min marineren in de koelkast;
  • Bak het vlees met de groentjes op een hoog vuur aan. De gyros zal snel gaar zijn, omdat alles fijn gesneden werd.
TIP:

Serveer met gebakken rijst of met frietjes en een grote salade.
FLAMY marinades zijn er voor vlees en vis. De marinades zijn ontworpen door wereldkampioen BBQ 2003 - Jamaica. Te verkrijgbaren bij de betere vleeshandelaar.

Reacties