Bhapa Doi
Ik vind het super om andere keukens te leren kennen. India heeft een boeiende eetcultuur en ik maak dan ook graag eens een typisch Indiaas gerecht. Vandaag kiezen we voor een nationaal dessert: bhapa doi. Heel weinig ingrediënten en niet moeilijk om te maken.
Wat hebben we nodig:
In het originele recept wordt het dessert afgewerkt met enkele draadjes saffraan.
Maak het dessert minder zoet door slechts 3/4 van het blik gecondenseerde melk te gebruiken.
Je kan de platte kaas ook vervangen door Griekse yoghurt.
Wat hebben we nodig:
- 1 blik gecondenseerde, gesuikerde melk
- 1 blik geëvaporeerde melk
- 250 gr platte kaas
- 100 gr mango, geschild en in blokjes gesneden
- Meng de 3 ingrediënten in een kom.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vul een braadslee voor de helft met water.
- Vul ovenvaste potjes met de bhapa doi en zet ze in de braadslee.
- Bak het dessert au bain marie gedurende 35 min.
- Laat de bhapa doi min 2u afkoelen in de koelkast.
- Versier met de blokjes mango.
In het originele recept wordt het dessert afgewerkt met enkele draadjes saffraan.
Maak het dessert minder zoet door slechts 3/4 van het blik gecondenseerde melk te gebruiken.
Je kan de platte kaas ook vervangen door Griekse yoghurt.
Reacties