Pesto

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet het, er zijn veel potjes pesto te koop in de winkel. Maar eens je zelfgemaakte pesto geproefd hebt, keer je echt niet terug naar de voorverpakte versie. Maak je pesto zelf en vries ze in kleine potjes in. Zo heb je altijd je eigen portie voor een onverwachts spaghetti met pesto momentje.

Wat hebben we nodig:
  • 2 potjes basilicum
  • 2 teentjes look, gepeld en gehakt
  • 60 gr pijnboompitjes
  • snuif zout
  • 100 ml olie
  • 120 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Gebruik enkel de blaadjes van de basilicum. 
  • Doe de blaadjes met de look, pijnboompitjes en zout in de blender.
  • Giet de olie door de blenderopening en meng alles tot een gebonden massa.
  • Meng de Parmezaanse kaas door de pesto en je bent klaar.
TIP:

Vervang de basilicum eens door raketsla, postelein, waterkers of jonge spinazie.
Geef een potje pesto cadeau als je bij vrienden op bezoek gaat. Versier het bokaaltje met een mooi etiketje en je gastvrouw zal stralen!
Voor pesto rooster je de pijnboompitjes niet. Door ze niet te roosteren, wordt de pesto mooi romig. Geroosterde pitjes zijn droger en zullen een andere structuur aan je pesto geven.

Reacties