Pesto
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 potjes basilicum
- 2 teentjes look, gepeld en gehakt
- 60 gr pijnboompitjes
- snuif zout
- 100 ml olie
- 120 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- Gebruik enkel de blaadjes van de basilicum.
- Doe de blaadjes met de look, pijnboompitjes en zout in de blender.
- Giet de olie door de blenderopening en meng alles tot een gebonden massa.
- Meng de Parmezaanse kaas door de pesto en je bent klaar.
Vervang de basilicum eens door raketsla, postelein, waterkers of jonge spinazie.
Geef een potje pesto cadeau als je bij vrienden op bezoek gaat. Versier het bokaaltje met een mooi etiketje en je gastvrouw zal stralen!
Voor pesto rooster je de pijnboompitjes niet. Door ze niet te roosteren, wordt de pesto mooi romig. Geroosterde pitjes zijn droger en zullen een andere structuur aan je pesto geven.
Reacties