Toffee dessert
De smaak van caramel, gecombineerd met de zachtheid van mascarpone en kwark.. Een mooie afsluiter van een dineetje. Wat denken jullie?
Wat hebben we nodig:
Naar mijn weten kan je geen karamel maken van zoetstof. Dit dessert blijft dan ook een traktatie, geen dagelijkse kost. Het recept is bedoeld voor 4-6 personen. Gebruik kleinere glaasjes, zodat je portie meteen ook een stuk kleiner is. Enkel de eerste 3 happen prikkelen de smaakpapillen. De rest is vulling.
Wat hebben we nodig:
- 150 gr kristalsuiker
- 150 ml slagroom
- 125 gr mascarpone
- 250 gr kwark
- zoetstof naar smaak
- merg van 1 vanillestok
- enkele chocoladekrullen
- Laat de 150 gr suiker goudgeel worden in een steelpan. Roer niet tot de suiker gesmolten is, maar beweeg de pan, om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de slagroom toe en roer alles dooreen tot je een homogene massa bekomt. Dit is een heel secuur werkje. Hou je aandacht erbij en verbrand je niet.
- Klop de mascarpone met de kwark, zoetstof en vanille tot een glad mengsel.
- Vul mooie glaasjes afwisselend met een laagje karamel en een laagje mascarpone.
- Garneer met de chocoladekrullen.
Naar mijn weten kan je geen karamel maken van zoetstof. Dit dessert blijft dan ook een traktatie, geen dagelijkse kost. Het recept is bedoeld voor 4-6 personen. Gebruik kleinere glaasjes, zodat je portie meteen ook een stuk kleiner is. Enkel de eerste 3 happen prikkelen de smaakpapillen. De rest is vulling.
Reacties