Toffee dessert

De smaak van caramel, gecombineerd met de zachtheid van mascarpone en kwark.. Een mooie afsluiter van een dineetje. Wat denken jullie?

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr kristalsuiker 
  • 150 ml slagroom 
  • 125 gr mascarpone 
  • 250 gr kwark
  • zoetstof naar smaak
  • merg van 1 vanillestok
  • enkele chocoladekrullen
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de 150 gr suiker goudgeel worden in een steelpan. Roer niet tot de suiker gesmolten is, maar beweeg de pan, om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg de slagroom toe en roer alles dooreen tot je een homogene massa bekomt. Dit is een heel secuur werkje. Hou je aandacht erbij en verbrand je niet.
  • Klop de mascarpone met de kwark, zoetstof en vanille tot een glad mengsel.
  • Vul mooie glaasjes afwisselend met een laagje karamel en een laagje mascarpone.
  • Garneer met de chocoladekrullen.
TIP:

Naar mijn weten kan je geen karamel maken van zoetstof. Dit dessert blijft dan ook een traktatie, geen dagelijkse kost. Het recept is bedoeld voor 4-6 personen. Gebruik kleinere glaasjes, zodat je portie meteen ook een stuk kleiner is. Enkel de eerste 3 happen prikkelen de smaakpapillen. De rest is vulling.

Reacties