Gehaktballetjes

Foto Cathy Van de Moortele
Iedereen houdt van gehaktballetjes: in tomatensoep, vol-au-vent, in spaghettisaus of gewoon gebakken met kriekjes erbij. Dit recept is van Amerikaanse oorsprong en heerlijk bij pasta. Maak er lekker veel en eet de rest koud op bij de boterham of als aperitiefhapje.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 80 ml melk
  • 20 gr Parmezaanse kaas, fijngemalen
  • 60 gr gekruid paneermeel
  • oregano
  • peper en zout
  • scheutje Worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • bouillon
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alles goed door elkaar. Maak 18 gelijke balletjes.
  • Breng de bouillon aan de kook en laat de balletjes garen.
  • Je kan de balletjes nu serveren met een tomatensaus of later opbakken in de pan. 
TIP:

Maak een dubbele hoeveelheid balletjes en vries ze in, in Ziploc zakjes.

Reacties