Havermoutkoekjes


Foto Cathy Van de Moortele

Lekker Amerikaans! Wat ook wil zeggen dat er heel veel suiker in zit. Ik heb de suiker voor de helft verminderd en ze zijn zeker nog zoet genoeg. Deze keer met bakvaste chocoladestukjes, maar je kan die ook vervangen door bv rozijnen.

Wat hebben we nodig:
  • 220 gr boerenboter
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gr patisseriebloem
  • 5 gr bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 245 gr havermout
  • 145 gr bakvaste chocoladestukjes
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Mix de boter met de suiker en eieren.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel en zout. Voeg deze droge ingrediĆ«nten toe aan de boter en roer alles dooreen met een houten lepel.
  • Roer ook de havermout en chocolade door het beslag.
  • Verdeel het deeg in gelijke porties en druk ze iets platter.
  • Bak de koekjes goudbruin in 14 min. Laat ze zeker niet te lang bakken. Laat ze 2 min afkoelen op het bakblik voor je ze over brengt op een taartrooster. Laat de koekjes helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte koekjestrommel.
TIP:

Zorg dat je de kans krijgt om er zelf nog eentje te proeven, want deze koekjes zijn weg voor je 't beseft.

Reacties