Gebakken rijst

Foto Cathy Van de Moortele
Past perfect bij de Panda Express Orange Chicken. Gebruik geen vers gekookte rijst, maar rijst die je daags voordien al had gekookt en helemaal koud geworden is. Breek de gekookte rijst met vochtige handen, zodat er geen grote stukken rijst in je nasi zitten.

Wat hebben we nodig:
  • 15 ml olie
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 prei (wit + groen), in fijne ringetjes gesneden
  • 300 gr gekookte witte rijst, koud
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden, voorgekookt
  • een handvol diepvrieserwtjes
  • sojasaus naar smaak
  • snuif witte peper
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 3 pijpajuintjes, fijn gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in de hete wok. 
  • Bak de eieren snel tot een omelet en laat die afkoelen op een bord.
  • Maak de wok schoon als er bakresten zijn.
  • Verhit opnieuw wat olie in de hete wok.
  • Voeg de preiringetjes toe en roerbak ze.
  • Voeg de rijst toe en meng alles onder mekaar.
  • Voeg de worteltjes en erwtjes toe en meng.
  • Kruid af met sojasaus en witte peper.
  • Strooi de omeletstukjes over de nasi en schep ze erdoor.
  • Werk af met peterselie.
  • Strooi de pijpajuintjes over je gerecht en dien op. 
TIP:

Voeg wat gekookte hamsnippers toe of blokjes gekookte kip.
Bak een spiegelei en serveer dit op de nasi goreng.
Voeg een handvol maïskorrels toe.

Reacties