Pickles saus

Een echte Crosse & Blackwell saus kent zijn oorsprong in Engeland. In onze koelkast staat altijd een pot pickles (niet zelfgemaakt, al staat dat wel op mijn to do lijstje) en pickanaise (pickles met mayonaise) is hier ook een sausje dat wel vaker op tafel komt. Vandaag maken we echter pickles saus. Past prima bij een stukje varkensvlees. Het knapperige van de zoetzure groenten gecombineerd met het zachte van de room, maakt deze saus zo lekker. Haal het vlees uit de pan als het gaar is en van daaruit begint het recept voor deze saus.

Wat hebben we nodig:
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 ml bouillon
  • 200 ml (soja)room
  • 4 eetlepels pickles
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Fruit het sjalotje glazig in de vetstof waarin je het vlees gebakken hebt.
  • Voeg de bouillon toe en maak de aanbaksels los met de garde. Roer op tot de bouillon kookt.
  • Laat de bouillon voor de helft inkoken en voeg dan de room en de pickles toe.
  • Laat de saus verder inkoken tot de gewenste consistentie bereikt is.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Serveer de saus warm.
TIP:

Er zijn verschillende soorten pickles op de markt. De Belgian Pickles van Devos Lemmens wordt hier het vaakst gekocht, alhoewel we die van Camp's ook heel graag eten.

Reacties