Pittige ribollita

Foto Cathy Van de Moortele
Je moet het gewoon geproefd hebben, om te weten hoe lekker deze maaltijdsoep is.

Wat hebben we nodig:
  • 4 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, geschraapt en in blokjes gesneden
  • 4 stelen selder, fijn gesneden
  • 1 teentje look, gepeld en fijngehakt
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • enkele druppeltjes tabasco
  • een groot blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • peterselie, vers gesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie en bak hierin de ui, wortel, selder en look. 
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze even mee.
  • Giet de tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng op smaak met worcestershire en tabasco. 
  • Breng de soep aan de kook en laat ze zachtjes doorkoken. 
  • Voeg de witte bonen toe, samen met een handvol peterselie.
  • Kruid de soep met peper en zout.
  • Laat de soep nog 10 min doorkoken en strooi nog wat peterselie over de ribollita.
TIP:

Ribollita is eigenlijk een Toscaanse maaltijdsoep. Je kan er ook stukken oud brood laten in mee garen (vermijd harde korsten). Voor extra pit gaar je een korst Parmezaanse kaas mee in de soep.
Voeg eens enkele plakken chorizo worst toe aan de soep, als je graag vlees eet.


Reacties