Chili con carne

Een klassieker, die je toch zeker één keer moet gemaakt hebben. Ideaal voor als je een groep mensen te eten moet geven. Met wat tortilla pannenkoeken erbij, zure room en geraspte cheddar kaas, kan dit gerecht jullie zeker bekoren. Ik maak de chili graag klaar in de slowcooker, maar heb je die niet, kies dan gewoon voor een grote kookpan en een laag vuurtje.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg rundergehakt
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 4 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 blikken kidney beans, met sap
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Mexicaanse kruidenmengeling naar smaak
  • een stukje fondant chocolade
  • 3 pijpajuintjes, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het gehakt rul in een hete pan en breng het vlees dan over in de slowcooker.
  • Doe de ui, look, selder, bonen en tomatenblokjes in de slowcooker.
  • Kruid af en doe de chocolade er bij. 
  • Laat de chili 4u op HIGH warmen of 7-8u op LOW. 
  • Strooi de pijpajuintjes over de chili en dien op.
TIP:

Je kan de kidney bonen ook vervangen door andere bonen (zwarte bonen, borlotti bonen,.. wat je maar lekker vindt).
Geef zure room, salsa en cheddar kaas bij de chili en zet gerust een kom tortilla chips op tafel.

Reacties