Verse zalm delight
Ik hou heel erg van rauwe vis. Je mag me altijd bellen voor Japans. Dit hapje is zo licht en fris, dat je er meteen aan wilt beginnen.
Wat hebben we nodig:
Dit is een ideaal aperitiefhapje. Kies mooie glaasjes en zet ze op een bordje ijs.
Vind je geen haringkaviaar? Kies dan voor zalmeitjes.
Wat hebben we nodig:
- 400 gr verse zalmfilet
- 1/2 theelepel grof zout
- 500 gr stevige tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
- 3 pijpajuintjes, fijn gesnipperd
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels limoensap
- 1/2 theelepel mosterd
- zoetstof naar smaak
- peper en zout
- 2 - 3 eetlepels olie
- zure room
- haringkaviaar
- Wrijf het zout in de zalm. Pak de zalm in vershoudfolie en leg hem een nachtje in de koelkast.
- Meng de azijn met het limoensap, mosterd, zoetstof, een draai van de pepermolen en een snuifje zout. Klop de olie er straalsgewijs doorheen.
- Snij de zalm in hele dunne plakjes.
- Verdeel de tomatenblokjes over 6 glazen. Strooi de pijpajuintjes erover.
- Verdeel de zalm over de glaasjes en napeer met de dressing.
- Werk op het laatste moment af met een klein toefje zure room en haringkaviaar.
Dit is een ideaal aperitiefhapje. Kies mooie glaasjes en zet ze op een bordje ijs.
Vind je geen haringkaviaar? Kies dan voor zalmeitjes.
Reacties