Panda Express Orange Chicken
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 675 gr kippendijen, ontbeend en ontveld, in hapklare stukken gesneden
- peper en zout
- 1 eetlepel witte wijn
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 3 teentjes look, gepeld en geperst
- 1/4 ui, fijn gesnipperd
- 175 gr maïzena
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels donkere sojasaus
- 5 teentjes look, gepeld
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 2 blikjes mandarijntjes, met sap
- sambal oelek naar smaak
- Kruid de kip met peper en zout.
- Maak een marinade van de wijn, soja, look en ui. Laat de kip hier 20 min in marineren en schep ze regelmatig om.
- Laat de kip uitlekken en gooi de marinade weg.
- Bestuif de kip met de maïzena. Neem hiervoor een Ziploc zakje waar je de maïzena in doet. Leg de kip in het zakje, sluit het zakje en schud goed.
- Giet het zakje leeg in een zeef en schud goed.
- Frituur de kip - in kleine hoeveelheden - goudbruin op 170°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur ook de kleine stukjes ui mee, ze maken het extra lekker.
- Neem een grote pan en maak hierin de saus klaar.
- Meng het citroensap met de sojasaus, de teentjes look, ahornsirop en mandarijntjes met sap.
- Voeg de kip toe aan de saus en laat ze meesudderen tot de saus goed kleeft aan de kip. Kruid af met sambal oelek.
Serveer met basmatirijst, nasi goreng of rijstnoedels.
Vervang de mandarijntjes door verse sinaasappelpartjes en het sap van 1 sinaasappel.
Je kan ook kipfilet gebruiken, maar dan zal het vlees iets minder mals zijn.
Reacties