Groentjes in de wok

Als rasechte Belg eten we veel te veel vlees en veel te weinig groenten. Groenten kunnen minstens zo boeiend zijn als een goed stukje vlees. Laat je creativiteit werken en gebruik zoveel mogelijk kleur in je groentenschotels. Een wok van groentjes is ideaal om mee te starten.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 wortel, geschraapt en diagonaal in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1/2 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • 1 steel selder, in maantjes gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en diagonaal gesneden
  • 1 stukje gember, geschild en gesnipperd
  • een handvol sojascheuten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel cashew noten, droog getoast en grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de wok op het vuur. Zorg dat je ingrediĆ«nten allemaal klaar staan.
  • Doe de olie in de wok en roerbak de sesamzaadjes even mee. Verbrand de zaadjes niet!
  • Doe de wortel, paprika, ui, look en selder in de wok en roerbak ze.
  • Voeg de pijpajuintjes toe, samen met de gember en de sojascheuten. Roerbak nog enkele minuten.
  • Kruid met de sojasaus.
  • Serveer de wokgroentjes in een kommetje en bestrooi met de cashew noten.
TIP:

Hou je niet zo van beetgare groentjes, kook de worteltjes en paprikareepjes dan even voor.
Gebruik je fantasie. Wissel je groentjes af. Denk aan sluimerwten, sugar snaps, courgette, broccoli, ..
Roerbak eerst de hardste groenten. Hou wat bouillon of water bij de hand, moesten je groentjes dreigen aan te bakken.
Hou je van pittig? Roerbak dan wat ringetjes Spaanse peper mee.

Reacties