Scampi's à la mammie

Foto Cathy Van de Moortele
Mijn tante maakt al jaren dit scampi gerecht klaar en het blijft een toppertje. Serveer met wokrijst waar je getoaste pijnboompitjes en veel peterselie aan toegevoegd hebt.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijn gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijn gesnipperd
  • 3 stelen selder, in heel fijne brunoise
  • 3 wortels, geschraapt en in heel fijne brunoise
  • 1/2 gele of rode paprika, in heel fijne brunoise
  • 25 scampi's, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • peper en zout
  • een scheut Noilly Prat
  • 250 ml room
  • verse peterselie, fijn gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Stoof de sjalot, look, selder, wortel- en paprikablokjes aan in de hete vetstof.
  • Laat de groentjes niet kleuren, maar zachtjes garen. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  • Bak de scampi's krokant, haal ze uit de pan en hou ze warm.
  • Doe de groentjes terug in de pan, kruid met peper en zout en giet de Noilly Prat er bij. Flambeer het gerecht op het aanrecht, doe de room erbij en laat even opkoken tot de saus mooi indikt.
  • Voeg de scampi's weer toe, bestrooi met de peterselie en dien op.
TIP:

Heb je geen Noilly Prat in huis, kies dan voor sherry of droge, witte wijn.
Geen zin om rijst te koken? Waarom geen stuk vers stokbrood erbij?
Voeg een eetlepel tomatenpuree bij de saus als je dat lekker vindt.

Reacties