Bananenpudding
Makkelijk, lekker en voor ieders budget.
Wat hebben we nodig:
Wil je het extra feestelijk maken? Werk de pudding dan nog af met lobbig geklopte slagroom.
Wat hebben we nodig:
- 1 liter melk
- 100 gr kristalsuiker
- 67 gr vanillepuddingbloem
- 12 petit beurre koekjes
- 5 bananen, gepeld en in plakjes gesneden
- citroensap
- Besprenkel de schijfjes banaan met citroensap, om verkleuring tegen te gaan.
- Doe de melk in een microgolfbestendige kom en hou 100 ml apart.
- Doe de suiker bij de melk en breng ze aan de kook.
- Los de vanillepuddingbloem op in de resterende melk.
- Giet het papje bij de kokende melk en laat nog even verder koken, zodat de pudding mooi indikt.
- Schep een laagje pudding in 6 wijde glazen of kommetjes.
- Verdeel de koekjes over de pudding.
- Leg hierop een laag banaanschijfjes.
- Giet een laag pudding over de banaan en bedek opnieuw met schijfjes banaan.
- Giet de resterende pudding in de kommetjes.
- Laat de pudding koud worden in de koelkast.
Wil je het extra feestelijk maken? Werk de pudding dan nog af met lobbig geklopte slagroom.
Reacties