Bananenpudding

Makkelijk, lekker en voor ieders budget.

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter melk
  • 100 gr kristalsuiker
  • 67 gr vanillepuddingbloem
  • 12 petit beurre koekjes
  • 5 bananen, gepeld en in plakjes gesneden
  • citroensap
Hoe gaan we te werk:
  • Besprenkel de schijfjes banaan met citroensap, om verkleuring tegen te gaan.
  • Doe de melk in een microgolfbestendige kom en hou 100 ml apart.
  • Doe de suiker bij de melk en breng ze aan de kook.
  • Los de vanillepuddingbloem op in de resterende melk.
  • Giet het papje bij de kokende melk en laat nog even verder koken, zodat de pudding mooi indikt.
  • Schep een laagje pudding in 6 wijde glazen of kommetjes.
  • Verdeel de koekjes over de pudding.
  • Leg hierop een laag banaanschijfjes. 
  • Giet een laag pudding over de banaan en bedek opnieuw met schijfjes banaan.
  • Giet de resterende pudding in de kommetjes.
  • Laat de pudding koud worden in de koelkast.
TIP:

Wil je het extra feestelijk maken? Werk de pudding dan nog af met lobbig geklopte slagroom.

Reacties