Cheesecake
Cheesecake is altijd een hit! En deze cheesecake is zo licht en luchtig, dat je er zelfs geen schuldgevoel aan overhoudt. Het recept komt van mijn nieuwste schoonbroer en mijn schoonzusje had de cheesecake gemaakt op kerstavond. Een toppertje!
Wat hebben we nodig:
Vervang mandarijntjes door passievruchten of rood fruit, voor een andere toets.
Wat hebben we nodig:
- 400 gr speculoosjes
- 100 gr boter
- 8 gelatine blaadjes
- 4 mandarijntjes (enkel voor het sap)
- 1 kg platte kaas
- 600 ml room
- 100 gr bloemsuiker
- 1 - 2 blikjes mandarijntjes, uitgelekt
- 6 eetlepels abrikozenconfituur
- Breek de koekjes en doe ze in de blender.
- Smelt de boter en giet ze bij de koekjes.
- Laat de blender draaien tot je een homogene massa bekomt.
- Leg een velletje bakpapier in een grote springvorm.
- Stort de koekjesbodem in de vorm en druk goed aan.
- Zet de vorm minstens 15 min in de koelkast, zodat de boter weer kan opstijven.
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Pers de clementines uit en vang het sap op.
- Meng het fruitsap met de platte kaas in een grote mengkom.
- Verwarm 100 ml van de room en los daar de gelatine in op.
- Klop de rest van de room lobbig met de bloemsuiker, tot je de consistentie van dikke yoghurt bekomt.
- Meng de platte kaas met de room en de gelatine.
- Stort de mousse op de koekjesbodem.
- Dek de cheesecake af met plastic folie en laat ze minstens 2u opstijven in de koelkast.
- Schik de mandarijntjes op de taart in waaiervorm.
- Verwarm de confituur en strijk ze met een penseeltje uit over het fruit.
- Laat de taart nog een uurtje opstijven in de koelkast.
Vervang mandarijntjes door passievruchten of rood fruit, voor een andere toets.
Reacties