Auberginekaviaar
Niet iedereen houdt van aubergines. Deze puree is heerlijk en een smeuïge dip voor je knapperige groenten.
Wat hebben we nodig:
Hoe gaan we te werk:
TIP:
Serveer deze auberginekaviaar met een assortiment aan rauwe groentjes, grissini of crackers.
Wat hebben we nodig:
- 4 aubergines (zo'n 500 gr in totaal)
- Spaans pepertje, gesnipperd (naar smaak)
- 1 grote ui, gepeld en in dunne schijfjes gesneden
- 1 lente ui, fijn gesneden
- muntblaadjes, vers gesnipperd
- koriander, vers gesnipperd
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels limoensap
- vloeibare zoetstof naar smaak
- snuif zout
Hoe gaan we te werk:
- Rooster de aubergines onder een hete grill tot ze zwart zijn aan alle kanten. Duw op de aubergines om te zien of ze binnenin gaar zijn.
- Laat de aubergines afkoelen en snij ze door in de lengte. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
- Blender het vruchtvlees tot een mooie puree. Voeg de ui, Spaans pepertje, kruiden, vissaus en limoensap toe en blender nogmaals.
- Kruid met suiker en zout.
TIP:
Serveer deze auberginekaviaar met een assortiment aan rauwe groentjes, grissini of crackers.
Reacties