Auberginekaviaar

Niet iedereen houdt van aubergines. Deze puree is heerlijk en een smeuïge dip voor je knapperige groenten.



Wat hebben we nodig:

  • 4 aubergines (zo'n 500 gr in totaal)
  • Spaans pepertje, gesnipperd (naar smaak)
  • 1 grote ui, gepeld en in dunne schijfjes gesneden
  • 1 lente ui, fijn gesneden
  • muntblaadjes, vers gesnipperd
  • koriander, vers gesnipperd
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • vloeibare zoetstof naar smaak
  • snuif zout

Hoe gaan we te werk:

  • Rooster de aubergines onder een hete grill tot ze zwart zijn aan alle kanten. Duw op de aubergines om te zien of ze binnenin gaar zijn. 
  • Laat de aubergines afkoelen en snij ze door in de lengte. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel. 
  • Blender het vruchtvlees tot een mooie puree. Voeg de ui, Spaans pepertje, kruiden, vissaus en limoensap toe en blender nogmaals.
  • Kruid met suiker en zout. 


TIP:

Serveer deze auberginekaviaar met een assortiment aan rauwe groentjes, grissini of crackers.

Reacties