Spaghetti & Meatballs

Gehaktballetjes kan je op allerlei manieren serveren: warm, koud, bij het aperitief, in tomatensaus, "Zweedse" balletjes, met spaghetti, in de soep of vol-au-vent,.. Variatie genoeg. Vandaag kiezen we voor gehaktballetjes die we laten sudderen in de tajine (of in de slowcooker als je die hebt), tot een superlekker gerecht. Maak meteen maar een grote portie en vries in wat je niet meteen op kan. Zo heb je altijd een snelle hap in de diepvries, waar je alle kanten mee op kan. Serveer ze met spaghetti en iedereen zal aan tafel zitten voor je ze geroepen hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 1.5 kg gemengd gehakt
  • 1 grote ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • peper en zout
  • 1 kopje tomatensaus
  • 1 rode paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels donkerbruine suiker
  • 2 eetlepels mosterd
  • spaghetti
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het gehakt met de ui, paneermeel en ei. Kruid met peper en zout.
  • Draai half-grote balletjes van het gehakt en braad ze even aan in een hete pan.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de balletjes terug in de tajine en voeg de ingrediĆ«nten voor de saus toe.
  • Laat de balletjes zachtjes verder sudderen in de saus.
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water.
  • Serveer de balletjes en de saus over de spaghetti.
TIP:

Voorzie een kommetje met vers geraspte kaas.

Reacties