Citroencake

Een malse cake met net genoeg "zing" van de citroen.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr planta
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • sap + geraspte schil van 1 citroen
  • snuifje zout
  • 4 eieren
  • 200 gr patisseriebloem
  • 50 gr maïzena
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 150 gr bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Vet een rechthoekige cakevorm in en bestuif hem met bloem.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de boter met de suiker, vanillesuiker, citroenrasp en zout romig. Voeg de eieren één voor één toe.
  • Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder. Voeg dit mengsel in deeltjes toe aan de botermassa.
  • Stort het beslag in de vorm en bak de cake 50 min. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm.
  • Haal de cake uit de vorm, prik er meerdere gaatjes in met een saté prikker en besprenkel de cake met citroensap (hou 3 eetlepels apart voor het glazuur).
  • Snij de hazelnoten in dunne plakjes en rooster ze in een droog pannetje.
  • Maak het glazuur: meng de bloemsuiker met 3 eetlepels citroensap. Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi met de hazelnoot stukjes. Laat het glazuur drogen.
TIP:

Vervang de hazelnoten door amandelschilfers.

Reacties