Citroencake
Een malse cake met net genoeg "zing" van de citroen.
Wat hebben we nodig:
Vervang de hazelnoten door amandelschilfers.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr planta
- 200 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- sap + geraspte schil van 1 citroen
- snuifje zout
- 4 eieren
- 200 gr patisseriebloem
- 50 gr maïzena
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels hazelnoten
- 150 gr bloemsuiker
- Vet een rechthoekige cakevorm in en bestuif hem met bloem.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter met de suiker, vanillesuiker, citroenrasp en zout romig. Voeg de eieren één voor één toe.
- Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder. Voeg dit mengsel in deeltjes toe aan de botermassa.
- Stort het beslag in de vorm en bak de cake 50 min. Laat de cake 15 min afkoelen in de vorm.
- Haal de cake uit de vorm, prik er meerdere gaatjes in met een saté prikker en besprenkel de cake met citroensap (hou 3 eetlepels apart voor het glazuur).
- Snij de hazelnoten in dunne plakjes en rooster ze in een droog pannetje.
- Maak het glazuur: meng de bloemsuiker met 3 eetlepels citroensap. Verdeel het glazuur over de cake en bestrooi met de hazelnoot stukjes. Laat het glazuur drogen.
Vervang de hazelnoten door amandelschilfers.
Reacties