Chocopasta
Foto Cathy Van de Moortele |
In het derde middelbaar kreeg ik dit chocopasta recept van een meisje uit mijn klas. Het werd meteen onze favoriete choco en er zijn al ettelijke potten gemaakt. Altijd romig, altijd goed.
Kleine anecdote: kennen jullie het programma "Kameleon" nog? Destijds gepresenteerd door Danny Verbiest (die later de stem van Samson insprak). Hij is ooit bij ons thuis geweest, om mijn choco te komen proeven. Hij was een soort SOS Piet. Jammer genoeg is de uitzending nooit op TV gekomen, maar het was toch leuk om mee te maken.
Wat hebben we nodig:
Gebruik enkel BLOC chocolade van Jacques en planta boter om een perfect resultaat te garanderen.
De chocopasta moet in de koelkast bewaard worden.
Je kan de choco ook maken in de Kenwood, met de draadklopper, op dezelfde manier.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr BLOC dessert chocolade van Jacques
- 250 gr planta classic, smeerbare margarine
- 1 blik gecondenseerde, gesuikerde melk
- Breek de chocolade in stukken en doe ze in een hoog steelpannetje.
- Smelt de chocolade op een laag vuur. Roer goed door tot je een glanzende massa bekomt.
- Klop de planta tot een gladde massa in de keukenrobot met het gladde mes.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en klop opnieuw op tot een homogeen mengsel.
- Klop de gesmolten chocolade door dit mengsel en meng nog een laatste keer.
- Spatel de chocopasta in potten en bewaar die in de koelkast, waar hij mooi zal opstijven maar wel smeerbaar blijft.
Gebruik enkel BLOC chocolade van Jacques en planta boter om een perfect resultaat te garanderen.
De chocopasta moet in de koelkast bewaard worden.
Je kan de choco ook maken in de Kenwood, met de draadklopper, op dezelfde manier.
Reacties
chocolade moet je op lage temperatuur smelten. Niet meteen in roeren. Best even laten staan, zodat de laatste stukjes kunnen smelten en dan pas goed doorroeren. Ik duim voor je dat het de volgende keer wel lukt. Op welke manier smelt je je chocolade?
Zoete groet,
Cathy