Champignonsoep

Heerlijk als het koud is buiten en het vult de maag goed. Champignons staan hier heel vaak op het menu. Er zijn zoveel verschillende soorten en smaken en je kan ze in veel gerechten toevoegen.

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr vetstof
  • 2 uien, gepeld en grof gehakt
  • 400 gr witte champignons, in plakjes gesneden
  • 100 gr witte champignons, in plakjes gesneden
  • beetje vetstof
  • gedroogde dille
  • paprikapoeder
  • 15 ml sojasaus
  • 475 ml kippenbouillon
  • 235 ml melk
  • 25 gr vloeiende bloem
  • peper en zout
  • scheutje citroensap
  • peterselie, vers gehakt
  • scheutje room
Hoe gaan we te werk:
  • Stoof de uitjes glazig in de vetstof, zonder ze te laten kleuren. Voeg de champignons toe en laat ze even meebakken.
  • Kruid met dille en paprikapoeder naar smaak. Voeg de sojasaus en de bouillon toe.
  • Dek de soep af en laat ze 15 min garen op een laag vuur.
  • Bak de resterende champignonschijfjes even aan in wat hete vetstof. 
  • Los de bloem op in de melk. Giet dit mengsel in de soep en roer goed tot alles mooi opgelost is. Dek af en laat de soep nog 15 min garen.
  • Kruid de soep met peper en zout, doe het citroensap er bij. 
  • De soep mag nu door de blender.
  • Werk af met peterselie, de gebakken champignonschijfjes en een scheutje room. Dien onmiddellijk op.
TIP:

Gebruik eens bieslook ipv peterselie.
Voor sauzen en soepen gebruik ik graag vloeiende bloem ipv gewone bloem. Minder kans op klontertjes en de bloem lost goed op.
Ben je wat avontuurlijker aangelegd of wil je een stapje verder gaan? Kies dan eens voor een mengeling van kastanjechampignons en oesterzwammen en werk af met gebakken mini shii-take. 

Reacties