Zuiderse aardappeltjes

Philippe Leplae was de chef in onze kookworkshop bij mmmmh.be in Brussel. Hij heeft ons aardappeltjes leren klaar maken op een manier die ik nog niet gewend was. Heerlijk! Heb er nog een eigen toets aan toegevoegd en ze goed genoeg bevonden om ze in mijn kookblogje te plaatsen.

Wat hebben we nodig:
  • kleine aardappelen, goed gewassen, niet geschild
  • 5 tenen look
  • 2 takken rozemarijn
  • 5 laurierblaadjes
  • 10 peperbollen
  • 5 jeneverbessen
  • 1 stuk gember
  • bouillon
  • boter en olie
  • verse peterselie of bieslook, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de aardappelen op in de bouillon. Voeg 3 tenen look, 1 tak rozemarijn, 3 laurierblaadjes, de peperbollen, jeneverbessen en gember toe. 
  • Laat de aardappelen garen. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Verhit de boter met de olie in een braadpan. Bak de teentjes look, de resterende tak rozemarijn en 2 laurierblaadjes mee, tot de geuren vrij komen.
  • Bak de aardappeltjes mee tot ze mooi kleuren. 
  • Bestrooi het aardappelgerecht met peterselie.
TIP:

Vervang de peterselie eens door koriander. Fris van smaak en het past goed bij de gember.
Voeg ook eens wat chilivlokken toe, voor meer pit.

Reacties