Koekjes van de stempel
Heel leuk om als cadeautje te geven: koekjes die je je eigen cachet geeft, door ze af te stempelen. De stempels zijn online te koop of te vinden in de betere kookshops.
Wat hebben we nodig:
Kneed het deeg zeker niet te lang, anders krijg je taaie koekjes.
De maïzena zorgt voor luchtige, krokante koekjes.
Dit recept is goed voor 18 koekjes.
Wat hebben we nodig:
- 65 gr maïzena
- 65 gr bloemsuiker
- 160 gr patisseriebloem
- 130 gr boter
Foto Cathy Van de Moortele |
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zeef de maïzena met de bloemsuiker en de bloem in een grote kom.
- Meng de boter er kort door tot je kruimels bekomt.
- Kneed de kruimels kort samen tot een bal deeg. Pak die in in folie en laat ze een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Maak balletjes van het deeg (20 gr per balletje).
- Druk de balletjes plat met de stempel op het bakpapier.
- Bak de koekjes 20 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
Kneed het deeg zeker niet te lang, anders krijg je taaie koekjes.
De maïzena zorgt voor luchtige, krokante koekjes.
Dit recept is goed voor 18 koekjes.
Reacties