Koekjes van de stempel

Heel leuk om als cadeautje te geven: koekjes die je je eigen cachet geeft, door ze af te stempelen. De stempels zijn online te koop of te vinden in de betere kookshops.

Wat hebben we nodig:
  • 65 gr maïzena 
  • 65 gr bloemsuiker 
  • 160 gr patisseriebloem 
  • 130 gr boter
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zeef de maïzena met de bloemsuiker en de bloem in een grote kom.
  • Meng de boter er kort door tot je kruimels bekomt.
  • Kneed de kruimels kort samen tot een bal deeg. Pak die in in folie en laat ze een uur rusten in de koelkast. 
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Maak balletjes van het deeg (20 gr per balletje).
  • Druk de balletjes plat met de stempel op het bakpapier.
  • Bak de koekjes 20 min of tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
TIP:

Kneed het deeg zeker niet te lang, anders krijg je taaie koekjes.
De maïzena zorgt voor luchtige, krokante koekjes.
Dit recept is goed voor 18 koekjes. 

Reacties