Eggnog

Wij kennen advokaat, de Amerikanen drinken eggnog. Mijn eerste glas eggnog heb ik gedronken in Portland, Oregon, 20 jaar geleden. Ik proef hem nog! Tijd om zelf eggnog te maken. Niet moeilijk en verrassend lekker. Een ideale afsluiter van het jaar!

Wat hebben we nodig:
  • 4 eierdooiers
  • 150 gr kristalsuiker
  • 315 ml volle melk
  • 300 ml rum
  • 2 vanillestokjes, leeggeschraapt
  • nootmuskaat
  • 315 ml slagroom, lichtjes opgeklopt (40%)
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de dooiers op in een grote kom. Voeg de suiker geleidelijk aan toe. Klop verder tot het mengsel indikt.
  • Roer de melk, de rum en de vanille erdoor. De vanillestokjes zelf mogen ook nog even in de eggnog. Zet de eggnog minimum 4u in de koelkast.
  • Verwijder de vanillestokjes.
  • Spatel de room door de eggnog net voor het opdienen.
  • Bestuif met vers geraspte nootmuskaat.
TIP:

Serveer de eggnog in een grote punchbowl.

Reacties