Chocomousse

Foto Cathy Van de Moortele
Makkelijk te maken en snel klaar. Iedereen moet gewoon een goed chocomousse recept in huis hebben. Deze lukt altijd en je zal op applaus onthaald worden. 

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr BLOC chocolade van Jacques
  • 3 eierdooiers
  • 50 gr kristalsuiker 
  • 3 eiwitten 
  • 125 ml slagroom 
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de chocolade smelten in de microgolf op een laag wattage. Roer glad en glanzend.
  • Klop de dooiers op met de suiker tot een lichtgele massa. Het volume zal verdubbelen.
  • Klop de gesmolten chocolade door de dooiers.
  • Klop de eiwitten stijf. Mix 1 grote schep opgeklopt eiwit door de chocolade zodat je de rest er makkelijker kan doorspatelen. 
  • Klop de slagroom op (iets dikker dan mayonaise dikte) en spatel ook die door de chocolade.
  • Giet de chocomousse in potjes en laat hem de hele nacht afgedekt opstijven in de koelkast.
TIP:

Klop de slagroom niet te stijf op of je chocomousse zal niet luchtig zijn.
Maak meteen een dubbel recept. Je zal het je niet beklagen.
De volgorde van het recept speelt echt wel een rol. Hou je er dan ook aan.
Ik heb verschillende soorten chocolade geprobeerd en het beste resultaat krijg je met BLOC chocolade (te koop bij Delhaize, bij de bakproducten).

Reacties