Pad Thai
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 1 verpakking rijstvermicelli
- limoen, vers geperst
- een flinke scheut vissaus
- 1 eetlepel zoetmiddel
- 1 eetlepel olie
- 15 scampi's, gepeld, schoongemaakt en doormidden gesneden
- 2 teentjes look, gepeld en fijngehakt
- chilivlokken naar smaak
- 3 eieren, lichtjes losgeklopt
- 1 zakje sojascheuten, gespoeld en uitgelekt
- pindanoten, droog geroosterd en fijngehakt
- 3 pijpajuintjes, in fijne ringetjes gesneden
- vers gehakte koriander
- Laat de rijstvermicelli 20 min weken in een grote hoeveelheid heet water. Laat ze uitlekken. Knip de vermicelli in kleinere, hapklare stukjes.
- Meng het limoensap met de vissaus en de zoetstof.
- Zet alle andere ingrediënten klaar bij het vuur.
- Verwarm de olie en voeg de scampi's toe als het vuur heet is. Voeg de look en de chili toe.
- Voeg de eieren toe en roerbak ze mee, tot ze gaar maar niet drooggebakken zijn.
- Voeg de uitgelekte rijstvermicelli toe en roerbak ze even mee.
- Voeg het sausje, de helft van de sojascheuten, de helft van de nootjes en de helft van de pijpajuintjes toe. Bak alles 1 min mee.
- Verdeel de Pad Thai over 4 kommen. Serveer de resterende rauwe sojascheuten over de Pad Thai en werk af met de rest van de nootjes, uiringetjes en koriander.
- Serveer partjes limoen in een apart kommetje.
Rijstvermicelli vind je in de supermarkt bij de Aziatische producten. Daar vind je ook vissaus. Vissaus stinkt ongelooflijk erg, maar smaakt superlekker in de Aziatische keuken. Laat je dus zeker niet afschrikken door de reuk!
Vind je geen rijstvermicelli? Neem dan Chinese mie of woknoedels.
Pijpajuintjes zijn goed voor de lijn. Maak er eens vaker gebruik van.
Reacties