Hertoginnenaardappeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Lana is 16 en heeft gisteren voor het eerst gekookt voor haar vriendje. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert.. Zalig! En meteen maar gaan voor het moeilijker werk: hertoginnenaardappeltjes ofwel pommes duchesse.

Uiteraard kan je pommes duchesse bereid vinden in de supermarkt, maar dan verlies je het plezier van zelf iets klaar te maken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en 't is nog eens zo lekker als je er zelf liefde in gestopt hebt. Ze zeggen dat de liefde van de man door de maag gaat.. Ben benieuwd...

Wat hebben we nodig:
  • 800 gr aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 100 ml melk, heet
  • 25 gr boter
  • peper en zout, nootmuskaat
  • 2 eieren, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze even uitdampen.
  • Duw de aardappelen door een pureeknijper om ze zo fijn mogelijk te maken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak een stevige en gladde puree door aan de aardappelen de melk en boter toe te voegen.
  • Kruid goed af met peper en zout en verse nootmuskaat.
  • Laat de puree even afkoelen en klop er dan de eitjes onder.
  • Vul een spuitzak met de puree en spuit torentjes (gebruik een breed kartelmondje) op een bakvel.
  • Bak de aardappeltjes 20 min in de oven, of tot ze mooi gekleurd zijn. 
TIP:

Je kan deze aardappeltjes ook frituren.

Reacties