Poting

Foto Eva Joos
Ik hoorde Antonio Carluccio zeggen: brood mag je nooit weggooien en gelijk heeft hij. Van oud brood kan je zoveel lekkere nieuwe gerechten maken. Denk maar aan bread and butter pudding, wentelteefjes of gewoon onze oude, vertrouwde "poting" of broodpudding.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr oud wit brood 
  • 3 sneetjes peperkoek 
  • 500 ml melk 
  • 200 gr kristalsuiker 
  • 20 gr vloeibare honing 
  • 5 eieren, losgeklopt
  • 50 gr rozijnen, geweekt in heet water
  • 30 gr puddingpoeder 
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Trek het brood in stukjes en doe het samen met de peperkoek in een grote mengkom.
  • Verwarm de melk met de suiker en de honing, totdat beiden mooi opgelost zijn.
  • Giet de melk over het brood en laat alles mooi weken.
  • Doe de eieren, rozijnen en het puddingpoeder bij de rest en meng alles met een houten lepel.
  • Stort het beslag in een grote, ingevette cakevorm en bak de broodpudding af in 45 min. 
TIP:

Je kan ook wat kaneel of stukjes appel toevoegen aan het beslag.
Verwerk oude koekjes, beschuiten, cracotten in dit recept.

Reacties