Engelse muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 230 gr melk, lauw
- 25 gr kristalsuiker
- 1 zakje korrelgist of 30 gr verse gist
- 200 ml water
- 40 gr boter, gesmolten
- 750 gr tarwebloem
- 1 theelepel zout
- paneermeel
- Los de suiker op in de lauwe melk. Los de gist op in het water.
- Meng de melk met het gistpapje en een deel van de bloem.
- Voeg het zout, de gesmolten boter en de rest van de bloem toe. Kneed goed.
- Leg de deegbal in een ingevette kom en sluit af met een deksel.
- Laat het deeg 1u rijzen.
- Sla je vuist in het deeg en rol het deeg niet te dun uit. Met een glas druk je 16 of 24 rondjes uit het deeg.
- Bestrooi een bakblik met wat paneermeel. Leg de rondjes op het bakblik, dek ze af met een vochtige handdoek en laat ze nog 30 min rijzen.
- Verwarm een braadpan. Gebruik geen vetstof. Rooster de broodjes op een zacht vuurtje. De muffins zullen licht gekleurd zijn. Bak ook de andere kant.
- Laat de muffins afkoelen op een taartrooster.
- Snij de muffins bijna helemaal door en vries ze in.
- Of snij ze door en toast ze meteen!
Engelse muffins zijn superlekker met lemon curd of een laagje boter en frambozenconfituur.
Hou een voorraadje muffins in een grote doos in je diepvriezer. Ideaal voor een lichte lunch of een zondagse brunch.
Reacties