Bananenbrood

Foto Cathy Van de Moortele
Hou je van bananen? Dan moet je zeker dit bananenbrood eens klaarmaken. Een hele malse cake, boordevol smaak. De bananen maken de cake heel mals en de noten zorgen dan weer voor extra beet.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 200 gr kristalsuiker 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr eieren (2 eieren)
  • 210 gr patisseriebloem
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 100 gr zure room
  • 50 gr pecans, grof gehakt
  • 250 gr (2) overrijpe bananen, gepeld en geplet
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in.
  • Mix de boter met de suiker, tot alle suiker opgelost is.
  • Voeg de eieren toe en mix goed.
  • Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en het zout met een garde. Voeg alles toe aan het botermengsel en meng kort tot een glad beslag.
  • Spatel de zure room, noten en bananen door het beslag.
  • Stort het geheel in de bakvorm.
  • Bak de cake 1u of tot die gaar is.
  • Laat de cake 10 min afkoelen in de vorm en laat hem dan helemaal afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Gebruik ook eens walnoten ipv pecans, of een mengeling van beide.
Best geen siliconevorm gebruiken in dit recept. Kies een metalen, smalle cakevorm of een keramiek cakevorm voor het beste resultaat. Vet je vorm goed in of bekleed hem met bakpapier, dat je aan de lange zijde laat overhangen.
Heb je nog wat cake over? Toast hem dan en besmeer met een laagje roomkaas.
Heb je geen zure room? Gebruik dan volle platte kaas of volle Griekse yoghurt.
Maak muffins van dit recept en vries ze per portie in. Ideaal als lunch!

Reacties