Nonnensoesjes

foto Lana Joos
Dit recept is oorspronkelijk Amerikaans en gekend onder de naam Nun's Puffs. Waarom eens geen nonnensoesjes ipv wentelteefjes of poffertjes? Het is een lekkere traktatie en de ingrediënten zijn heel alledaags en ook beperkt. Probeer het maar eens uit!

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr boter
  • 235 ml melk
  • 180 gr patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel kristalsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Vet 12 muffinvormpjes goed in (vergeet de bovenkant en zijkanten niet) en zet ze even aan de kant.
  • Smelt de boter op het vuur en voeg de melk toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Stort de bloem in één keer in de kokende melk en meng goed met een houten lepel.
  • Blijf roeren tot je een bal deeg bekomt die niet meer uit elkaar valt. Neem de steelpan van het vuur en laat het deeg 5 min afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed op. 
  • Breng het deeg over in een spuitzak en verdeel het deeg over de vormpjes. Strooi de suiker over de nonnensoesjes.
  • Bak deze lekkernij een half uurtje of tot ze mooi gerezen zijn en een goudbruine kleur hebben.
  • Haal de soesjes uit de vormpjes en dien ze onmiddellijk warm op.
TIP:

Serveer de soesjes met wat vloeibare honing of ahornsiroop.
Geef wat slagroom bij de soesjes.

Reacties