Nonnensoesjes
foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- 120 gr boter
- 235 ml melk
- 180 gr patisseriebloem
- 4 eieren
- 1 eetlepel kristalsuiker
- Vet 12 muffinvormpjes goed in (vergeet de bovenkant en zijkanten niet) en zet ze even aan de kant.
- Smelt de boter op het vuur en voeg de melk toe. Breng het geheel aan de kook.
- Stort de bloem in één keer in de kokende melk en meng goed met een houten lepel.
- Blijf roeren tot je een bal deeg bekomt die niet meer uit elkaar valt. Neem de steelpan van het vuur en laat het deeg 5 min afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed op.
- Breng het deeg over in een spuitzak en verdeel het deeg over de vormpjes. Strooi de suiker over de nonnensoesjes.
- Bak deze lekkernij een half uurtje of tot ze mooi gerezen zijn en een goudbruine kleur hebben.
- Haal de soesjes uit de vormpjes en dien ze onmiddellijk warm op.
Serveer de soesjes met wat vloeibare honing of ahornsiroop.
Geef wat slagroom bij de soesjes.
Reacties