Bombay Potatoes
Foto Cathy Van de Moortele |
meegebakken laurierblaadjes en mosterdzaadjes zijn onmisbaar en de kurkuma maakt dit gerecht zo heerlijk Indiaas. Het komt hier dan ook regelmatig op tafel.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr aardappelen, half gaar gekookt in de pel
- 30 ml olie
- 1 koffielepel mosterdzaadjes
- 1 laurierblad
- een stukje gember, gepeld en geraspt
- 1 ui, gepeld en in ringen gesneden
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 1/2 koffielepel kurkuma
- 1 koffielepel korianderpoeder
- 1/2 koffielepel chilipoeder
- snuifje zout
- 1 koffielepel citroensap
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- beetje water
- verse koriander, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
- Pel de aardappelen.
- Verhit een grote pan en voeg de olie toe.
- Doe de mosterdzaadjes en het laurierblad in de olie. Zet een deksel op de pan, zodat de zaadjes niet kunnen wegspringen. Verminder het vuur, zodat de laurierblaadjes niet aanbranden. Je hoort de mosterdzaadjes poffen.
- Voeg de gember, ui en look toe. Laat de uien bruin en zacht worden op een laag vuurtje.
- Voeg de kruiden en het citroensap toe. Laat alle smaken goed samenkomen.
- Voeg de aardappelen toe en schep ze goed om, zodat ze volledig bedekt zijn met de kruidenmengeling.
- Voeg een scheutje water en de tomatenblokjes toe.
- Bak de aardappelen op een medium vuur.
- Strooi de koriander over het gerecht en dien op.
Kook de aardappelen de dag voordien, om tijd te sparen.
In het originele recept zitten geen tomaten. Je kan die dus gerust weg laten.
Reacties