Lana's ravioli
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pasta van 400 gr bloem en 4 eieren (zie Easy peasy pasta recept)
- 150 gr zachte, verse geitenkaas (geen korst)
- 50 gr roomkaas natuur, Philadelphia
- 10 hazelnoten (pistachenoten zijn ook lekker), gepeld en geroosterd en dan gemalen
- 1 zomertruffel, fijngehakt
- enkele druppels truffelolie
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 3 sneetjes spek, gehakt
- een eetlepel olie
- 1 brikje slagroom
- verse bieslook, gesnipperd
- peper en zout
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Maak eerst de vulling door alle ingrediënten goed te mengen: geitenkaas, roomkaas, hazelnoten, truffel en truffelolie. Bewaar de vulling in een spuitzak in de koelkast.
- Rol het pastadeeg uit tot lasagnevellen.
- Laat de vellen enkele minuten drogen op een met bloem bestoven handdoek.
- Spuit hoopjes vulling op de pastavellen en dek af met een tweede pastavel.
- Steek gekartelde rondjes uit en zorg dat de lucht er uit is.
- Leg de ravioli's op een bakblik dat lichtjes met bloem bestoven is.
- Pocheer de ravioli's in kokend water of vries ze in voor later gebruik.
- Laat het sjalotje met het spek even aanbakken in de olie.
- Voeg de room toe.
- Meng de gare ravioli's door de saus.
- Werk af met verse bieslook. Kruid met peper en zout.
- Geef de Parmezaanse kaas er apart bij, zodat iedereen naar believen kaas kan raspen over deze lekkernij.
Leg enkele plakjes spek op een stukje huishoudrol en laat het garen in de microgolf. Laat het spek afkoeken en verkruimel dan het spek. Strooi deze crumble van spek over je gerecht.
Variatie op dit recept: gebruik in je vulling verse geitenkaas met honing, philadelphia, macademia noten, truffel en truffelpesto (Oil & Vinegar).
Gebruik geen light room in dit recept. De saus zou niet mooi indikken. Je hebt het vet van slagroom nodig.
Reacties