Charcutière saus
Een saus die je niet vaak meer tegenkomt, maar het heel goed doet bij varkensvlees.
Wat hebben we nodig:
Lekker koud of warm.
Je kan de witte balsamico vervangen door rode wijnazijn.
Hou je niet zo van augurken? Vervang ze dan door champignons.
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
- 1/2 eetlepel vloeiende bloem
- 15 ml witte balsamico
- 100 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 ml kalfsfond
- 1 eetlepel mosterd
- 16 augurkjes, fijngesneden
- Verhit een pan op het vuur en laat er wat vetstof in smelten.
- Doe de sjalotjes in de pan en fruit ze glazig.
- Strooi de bloem over de sjalotjes en bak ze even mee, om de bloemsmaak eruit te halen.
- Giet de balsamico en de wijn in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat de saus dan zachtjes pruttelen en tot de helft inkoken.
- Giet de kalfsfond bij de saus. Voeg de tomatenpuree toe. Breng de saus opnieuw aan de kook.
- Haal de pan van het vuur. Voeg de mosterd en augurkjes toe.
Lekker koud of warm.
Je kan de witte balsamico vervangen door rode wijnazijn.
Hou je niet zo van augurken? Vervang ze dan door champignons.
Reacties