Charcutière saus

Een saus die je niet vaak meer tegenkomt, maar het heel goed doet bij varkensvlees.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 eetlepel vloeiende bloem
  • 15 ml witte balsamico 
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 eetlepel mosterd
  • 16 augurkjes, fijngesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan op het vuur en laat er wat vetstof in smelten.
  • Doe de sjalotjes in de pan en fruit ze glazig.
  • Strooi de bloem over de sjalotjes en bak ze even mee, om de bloemsmaak eruit te halen.
  • Giet de balsamico en de wijn in de pan en breng al roerend aan de kook. Laat de saus dan zachtjes pruttelen en tot de helft inkoken.
  • Giet de kalfsfond bij de saus. Voeg de tomatenpuree toe. Breng de saus opnieuw aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg de mosterd en augurkjes toe.
TIP:

Lekker koud of warm.
Je kan de witte balsamico vervangen door rode wijnazijn.
Hou je niet zo van augurken? Vervang ze dan door champignons.

Reacties