Chocolate Chip Cookies
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem
- 5 gr natriumbicarbonaat
- 225 gr boter
- 115 gr donkerbruine suiker
- 50 gr kristalsuiker
- 95 gr vanillepoeder
- 2 eieren
- enkele druppels vanille extract
- 335 gr chocolate chips
- 120 gr walnoten, gehakt
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zeef de bloem met het natriumbicarbonaat.
- Klop de boter met de twee soorten suiker.
- Klop het vanillepoeder er door, samen met de eieren en het vanille extract.
- Stort de bloem op het deeg en klop nogmaals goed door, tot er geen bloem meer te zien is.
- Roer de chocolate chips en de noten door het deeg.
- Schep hoopjes deeg op de bakplaat en bak de koekjes af in 10 - 12 min. Van zodra de randjes mooi gekleurd zijn, zijn de koekjes klaar. Ze zullen nog wat uitharden tijdens het afkoelen, maar in principe hebben deze koekjes een zachte binnenkant.
Verdubbel het recept en vries de helft van het deeg in. Vorm er een rol van, draai die in plasticfolie en daarna in aluminiumfolie en vries het deeg in. Of schep de deegballetjes op bakplaten en vries ze in. Bewaar de bevroren deegballetjes in een Ziploc zak. Zo bak je snel verse koekjes.
Hou je niet van noten, laat ze dan gewoon weg.
Chocoladedruppels kan je kopen in het ISPC of bij de Aveve. Ik heb zelf de helft chocolate chips en de helft toffee chips gebruikt in dit recept.
Natriumbicarbonaat is zuiveringszout. Te koop in de meeste supermarkten, bij de bloem en het bakpoeder.
Reacties