Vegetarische ravioli

Foto Lana Joos
Ben ik een vegetariër? Absoluut niet. Heb ik alle dagen vlees nodig? Helemaal niet. Op tijd en stond eet ik graag een stukje vlees, maar een veggie dag is net zo leuk.
Deze vegetarische ravioli's zijn superlekker en niet moeilijk om te maken. Vertrek van het Easy peasy pasta recept en leef je volledig uit. Deze vulling is voldoende voor 17 grote ravioli's of 30 ravissimo's.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 400 gr De Cecco pastabloem "00" en 4 eieren
  • 15 Parijse champignons, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • beetje olie
  • 10 groene olijven, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 zomertruffel, fijngesnipperd
  • 10 hazelnoten, fijngehakt
  • verse koriander, fijngehakt
  • peper en zout
  • 1 eetlepel room
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pannetje en doe er wat olie in.
  • Bak de champignonnekes met het sjalotje aan tot het bruin ziet.
  • Voeg de olijven, look, truffel en noten toe en laat het geheel nog even bakken.
  • Kruid met peper en zout en strooi de koriander over het gerecht.
  • Voeg wat room toe om de vulling wat smeuïger te maken.
  • Laat de vulling afkoelen alvorens je de ravioli's vult.
TIP:

Rol het pastadeeg uit tot lange vellen. Laat de vellen even drogen op een met bloem bestoven handdoek.
Vul een spuitzak met de vulling en spuit kleine hoopjes op een pastavel.
Leg een tweede vel pasta over de vulling en duw de lucht er goed uit.
Snij je ravioli's in de gewenste vorm.
Leg ze op een bakblik dat je lichtjes bestuift met pastabloem. Pocheer de ravioli's tot ze bovendrijven of vries ze in voor later gebruik.
Warm de ravioli's even op in een lichte roomsaus of in een verse tomatensaus. Net zo lekker in een kruidige bouillon!

Reacties