Spaghetti met vis in pittige roomsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Het is weer zover: de diepvriezer moet opgeschoond worden. Ik vind een zak gemixte vis die hier al een tijdje ligt en die ga ik zo meteen verwerken. Onze kippen zijn toe aan hun najaarsrust en de laatste twee eitjes in mijn mandje zal ik gebruiken om verse pasta te maken. Ja, nog maar eens, ik weet het, maar het is zo lekker. Pasta maken is ook therapie. Ik word er rustig van. De pastamachine draait, ik rol het deeg uit en bedenk de saus. 

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 100 gr eieren, 100 gr semola de Cecco en 100 gr "00" pastabloem
  • 20 ml olijfolie
  • 30 gr tomatenpuree van een goed merk
  • 1 koffielepel chili Calabrese
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 500 gr mix van vis (diepvries), ontdooid
  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 350 gr kleine trostomaten, in blokjes gesneden
  • 250 ml room
  • platte peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Maak het pastadeeg volgens het gekende recept. 
  • Laat het deeg 30 min rusten in een gesloten ziploc zakje.
  • Verdeel het deeg in 4 porties.
  • Neem 1 portie en rol het met de deegrol uit.
  • Haal het vel deeg door de pastamachine en maak er een lasagnevel van. Ik snij het vel altijd af op een lengte van 30cm.
  • Doe hetzelfde met de andere porties deeg.
  • Haal de lasagnevellen nu door het spaghetti accessoires. 
  • Bestuif de spaghetti met wat extra semola en laat de nestjes kort drogen op een horizontaal pastadroogrek.
  • Meng de olijfolie met de tomatenpuree, de chili, komijn, peper en zout.
  • Meng de vis voorzichtig onder deze marinade.
  • In een diepe hapjespan laat je wat olijfolie opwarmen.
  • Fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat ze zacht worden.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en warm die alvast op.
  • Eens de tomaatjes zacht zijn, breng je alles over in een blender. 
  • Voeg de room toe en blender alles glad.
  • Zeef de saus als je geen velletjes in de saus wilt.
  • Doe de saus terug in de pan.
  • Kook de pasta al dente.
  • Voeg de vis toe aan de saus en warm hem op.
  • Voeg de beetgare spaghetti toe aan de pan en warm nog eens goed door.
  • Werk af met platte peterselie en extra chili Calabrese.
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan hier ook een vispannetje van maken en er aardappelpuree bij geven.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties