Curry van aardappel en bloemkool

Foto Cathy Van de Moortele

Je hoeft niet altijd vlees in een gerecht te hebben, om blij te worden van een maaltijd. Deze Aloo Gobi bijvoorbeeld, een curry van aardappel en bloemkool, maakt me heel erg blij. Ik doe er ook een beetje tomaat bij, maar dat is helemaal mijn vrijheid.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 koffielepel korianderzaadjes
  • twee laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • enkele plakjes gember, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 stukje groene chilipeper, in fijne ringetjes gesneden
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 aardappelen, geschild, gewassen en in blokjes gesneden
  • roosjes van 1/2 bloemkool, gewassen
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
  • Laat de korianderzaadjes, laurier, kruidnagels even mee opwarmen.
  • Doe de gember en knoflook en chili erbij en laat de kruiden geurig worden.
  • Strooi de kurkuma, peper, zout en komijnpoeder in de pan en roer goed om.
  • Roer de uien door de kruiden en laat ze wat zachter worden.
  • De aardappelblokjes en bloemkool mogen ook in de pan. Roer goed om zodat alles een laagje kruidenolie krijgt.
  • Voeg enkele scheutjes water toe en zet een deksel op de pan.
  • Laat de aardappeltjes zacht worden.
  • Strooi de tomatenblokjes over de curry en laat ze nog even meegaren.

Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Verwijder de kruidnagel en laurierblaadjes. Geniet van je curry!

Foto Cathy Van de Moortele









Reacties