Butternutsoep in de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele

Hij komt weer wat vaker uit de kast, mijn soupmaker. Het voetpad wordt geveegd, de kleurrijke bladeren laten me zin krijgen in een kop warme soep. Ik heb een butternut gekocht, te groot voor mijn soep, maar van het smalle deel zal ik plakken snijden om te roosteren in de oven. Het bolle gedeelte hou ik voor de soep. 

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 100 gr wortel, geschraapt en in halve maantjes gesneden
  • 150 gr aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 600 gr butternut, geschild en ontpit en in blokjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • nootmuskaat, vers gemalen
  • 750 - 850 ml bouillon, heet

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de olijfolie in de soupmaker en warm die op.
  • Fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig en geurig zijn.
  • Voeg de wortel, aardappel en butternut toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Giet bouillon over de groenten tot aan het laatste vulstreepje.
  • Sluit de soupmaker, kies voor 4 porties en setting smooth en laat de soupmaker zijn werk doen.
  • Kruid bij indien nodig.

TIP:

Heeft je soupmaker geen sauteerfunctie? Sla het sauteren dan over maar voeg alsnog de olijfolie toe voor smaak en smeuïgheid. 

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties