Pannetje chorizo
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ga op zoek naar verse chorizo voor dit eenpansgerecht. Haal het velletje weg en verkruimel de chorizo in de pan, zonder vetstof. De olie die vrijkomt is voldoende voor alle ingrediƫnten en ze geeft ook nog eens extra smaak.
Wat hebben we nodig:
- 3 vastkokende aardappelen, geschild en gewassen
- 300 gr verse chorizo, van het velletje ontdaan
- 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
- 1 rode puntpaprika, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
- peper van de molen
- zout
- 1 koffielepel paprikapoeder
- platte peterselie, fijngesnipperd
- rucola
- verse witte kaas, uitgelekt
- olijfolie
- granaatappelmelasse
Hoe gaan we te werk:
- Snij de aardappelen in 4 en daarna in blokjes. Dep ze goed droog.
- Zet een diepe hapjespan op het vuur en warm die goed op.
- Verkruimel de chorizo in de warme pan. Maak de stukjes niet te klein, zodat hij niet te droog wordt.
- Bak de chorizo halfgaar.
- Voeg de uien toe en wentel ze goed om in de olie die vrijgekomen is.
- Voeg ook de aardappel en paprika toe en bak die mee.
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
- Zet een deksel op de pan en laat alles mooi garen tot de aardappeltjes zacht zijn.
- Werk af met platte peterselie.
- Voorzie elk bord van een handvol rucola.
- Verkruimel de witte kaas over de rucola.
- Besprenkel met olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Werk af met streepjes granaatappelmelasse.
- Verdeel het pannetje chorizo over de 2 borden.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Heb je geen granaatappelmelasse? Kies dan balsamico.
De verse, witte kaas koop ik bij de Turkse winkel.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties