Groentenpannetje
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou van deze lichtgroene courgettes. De Turkse winkel heeft ze in verschillende formaten. Voor dit groentenpannetje hoef je niet de kleintjes te kiezen, die zijn eerder geschikt om te vullen met rijst of een mengeling van rijst en vlees. Het gewone formaat is precies goed. Kies ook rijpe tomaten uit.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
- 1 (licht)groene courgette, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 koffielepel vegeta
- peper van de molen
- zout naar smaak
- 1 eetlepel tomatenpuree van een goed merk
- 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
- Laat de olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
- Fruit de uisnippers glazig.
- Voeg de courgetteblokjes toe en laat ze even meegaren.
- Roer alle kruiden door de courgette en ui en bak ze even mee.
- Roer de tomatenpuree door de groenten en bak ze even mee om de rauwe smaak weg te krijgen.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer ze goed door de groenten.
- Laat de groenten garen om medium vuur onder deksel.
- Voeg een scheutje water toe als het geheel te droog dreigt te worden.
- Het groentenpannetje is klaar als de groenten gaar zijn en de saus mooi dik is.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Lekker met Libanees brood: leg een Libanees brood op de groenten en druk even aan, zodat er al wat saus op het brood zit. Gebruik het brood om de groenten mee op te scheppen.
Ook lekker met rijst.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties