Gemberwafeltjes

Foto Cathy Van de Moortele

Superleuk om te maken! Wees snel om de wafeltjes in vorm te brengen, want ze harden snel uit. Maar zelfs al breng je ze niet in vorm, ze blijven lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 10 gr verse gember, geschild en fijngeraspt
  • 60 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 70 gr fijne griessuiker
  • 125 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 50 gr zure room of volle Griekse yoghurt
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de gember door de boter met de suiker.
  • Meng de bloem met het zout door de natte ingrediënten.
  • Voeg als laatste de zure room toe.
  • Dek het deeg af en laat het 2u koelen.
  • Vorm balletjes van 10 gr.
  • Gebruik de mal voor ijshoorntjes op je Frifri wafelijzer en zet de thermostaat op 6. Je hoeft de mal niet in te vetten.
  • Bak de wafeltjes 1.5 min en leg ze meteen na het bakken op een deegrol of op een houten hoorntjesvorm. Laat ze zo afkoelen. (of laat ze gewoon plat afkoelen)
TIP:

Je kan de wafeltjes ook in een hartjeswafelijzer bakken. Reken dan 3 min per wafeltje.
Ik gebruik mijn Microplane zester om de gember te raspen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties