Ovenschotel met extra groentjes

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van warme ovenschotels als het weer kouder wordt. Aardappelen, vlees en extra groentjes. Ben jij ook fan? Maak de schotel gerust op voorhand klaar en schuif hem in de oven 1u voor je aan tafel wilt gaan.

Wat hebben we nodig:

  • 750 gr kookvaste aardappelen, geschild, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 eetlepel zoet paprikapoeder
  • 1 eetlepel zout
  • peper van de molen
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 750 gr gehakt
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel vegeta
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 stukje groene chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 groene Turkse peper, schoongemaakt en grof gesneden
  • 1 lichtgroene courgette, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne blokjes gesneden
  • 1 eetlepel zoet paprikapoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel vegeta
  • 3 rijpe tomaten, gemixt
  • 75 gr Emmentaler, vers geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Was de plakjes aardappel en droog ze.
  • Laat een flinke bodem olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Doe de aardappelplakjes in de pan en meng ze goed met de olie.
  • Meng de kruiden met de aardappelplakjes en bak de aardappeltjes tot ze halfgaar zijn.
  • Breng de gebakken aardappeltjes over in een grote ovenschaal.
  • Doe wat extra olijfolie in de pan en fruit de uisnippers glazig.
  • Voeg het gehakt toe en laat het met rust tot het begint te korsten.
  • Bak het gehakt rul maar niet droog, het moet nl nog verder garen in de oven.
  • Kruid met peper, zout, vegeta, oregano en groene chili.
  • Verdeel het gehakt over de aardappeltjes.
  • In dezelfde pan voeg je wat extra olie toe.
  • Bak de uisnippers glazig.
  • Voeg de andere groentjes toe en laat ze wat zachter worden.
  • Kruid met paprika, peper, zout, oregano en vegeta.
  • Voeg de gemixte tomaten toe en laat de saus 20 min pruttelen op zacht vuur tot ze mooi dik is.
  • Giet de groentensaus over het vlees en strijk glad.
  • Strooi de kaas over de saus en schuif de schotel voor 45 min in de oven (of 1u als hij uit de koelkast komt).
Foto Cathy Van de Moortele

TIP:

Je kan ook rode paprika gebruiken ipv groene.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties