Bosbessencake

Foto Cathy Van de Moortele

Bij Emile Henry kocht ik destijds een kleine cakevorm met een inhoud van 1 liter. Ideaal voor een cake die niet een hele week moet meegaan. Ik hou van die kleinere plakken cake. De bosbessen die ik in huis had, waren net een beetje te zuur om zo te eten, maar we gooien toch geen bosbessen weg he. Voor je het weet zijn ze verwerkt in gebak.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 100 gr ei (2 eieren)
  • 30 ml melk
  • 125 gr patisseriebloem + 5 gr extra voor de bessen
  • 1 koffielepel vanillepoeder (merg van vanille)
  • 3 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 120 gr bosbessen 
  • 20 gr amandelstiften of amandelschilfers

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een cakevorm van 1 liter in met bakspray en bekleed hem met bakpapier. Laat de zijden overhangen.
  • Vet het bakpapier in.
  • Klop de boter romig met de suiker. Neem hier je tijd voor.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klopt goed na elke toevoeging.
  • Spatel het beslag naar beneden indien nodig.
  • Voeg de melk toe en meng.
  • Meng de bloem met het vanillepoeder, het bakpoeder en het zout.
  • Spatel de droge ingrediënten door de natte.
  • Meng de bosbessen met de 5 gr bloem en spatel ze kort door het beslag.
  • Breng het beslag over in de voorbereide vorm en strijk glad.
  • Strooi de amandeltjes over de cake.
  • Bak de cake 40 - 50 min.
  • Laat de cake 10 min afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Ontvorm de cake.

TIP:

Bestuif de cake na het afkoelen met bloemsuiker.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties