Energieballetjes
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
Ik weet er niet de juiste naam voor, maar deze balletjes geven je energie met natuurlijke producten. Noten, dadels, geklaarde boter. Meer is het niet. Maar lekker, daar twijfelt niemand aan. Zorg dat je de tijd hebt om het geheel 3u in de koelkast te laten opstijven. Daarna kan je proeven zo vaak je wilt.
Wat hebben we nodig:
- 70 gr bruine amandelen, gehakt
- 70 gr cashews, gehakt
- 25 gr pistachestiften
- 10 gr pompoenpitten
- 10 gr meloenpitten
- 185 gr dadelpasta
- scheutje kokend water
- 15 gr geklaarde boter
- geraspte kokosnoot
Hoe gaan we te werk:
- Doe de noten en pitten samen in een droog pannetje en rooster ze tot het geurig wordt.
- Snij de dadelpasta in blokjes en giet er een klein scheutje kokend water over. Laat even staan en plet (of cutter) daarna alles tot een smeuïge massa.
- Meng de dadelpasta door de noten en zet daarna de pan van het vuur.
- Breng alles over in een kom en kneed er de geklaarde boter door. Pas op, de massa kan nog warm zijn!
- Rol 24 balletjes van zo'n 15 gr en laat ze afgedekt opstijven in de koelkast.
- Doe geraspte kokosnoot in een kom, doe de balletjes erbij en schud tot alle balletjes een laagje kokosnoot hebben.
- Bewaar de energieballetjes in een goed afgesloten doosje in de koelkast.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Geef zelf invulling aan wat je in deze energieballetjes wilt. De keuze is volledig aan jou.
Pistachestiften zijn reepjes pistachenoot. Ik koop ze in Afghaanse winkeltjes.
![]() |
| Foto Cathy Van de Moortele |



Reacties